Bahtiyar Yokuşu Yürüyüş Etkinliği ve Kırk Yamada Kırk Maraş Temalı Sergi

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı tarihinde önemli bir konumda bulunan Bahtiyar Yokuşu’nda yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Bahtiyar Yokuşu Yürüyüş Etkinliği ve Kırk Yamada Kırk Maraş Temalı Sergi

Yürüyüşte Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından, Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve beraberindeki heyete, Bahtiyar Yokuşu’nun tarihi önemi, burada bulunan tarihi konaklar ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. 

 

Daha sonra Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Kırk Yamada Kırk Maraş” temalı sergisini ziyaret eden Vali Coşkun ve beraberindeki heyet serginin açılışını yaparak Enstitü Müdürü Mutlu Aslantürk’ten bilgiler aldı. 

 

Sergide çalışmaların çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade eden Vali Coşkun, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mutlu Aslantürk, usta öğreticiler ve kursiyerleri tebrik ederek emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

“Tarihi Kurtuluş Yürüyüşü” etkinliği ve “Kırk Yamada Kırk Maraş” temalı sergiye, Valimiz Ömer Faruk Coşkun ile birlikte İçişleri Komisyon Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekili Habibe Öçal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.